НАЙ-ВЪРШЕНОТО РЪКОВОДСТ& (Paperback)

НАЙ-ВЪРШЕНОТО РЪКОВОДСТ& By НАДЕЖ&#104 Cover Image
$47.99
Usually Ships in 1-5 Days

Description


Билките са ароматни ядливи растения, използвани за добавяне на вкус към ястия. Повечето билки се използват както за кулинарни, така и за медицински цели и идват от растения, които могат да се използват за техните листа, като билки, а също и за техните семена, като подправки.

Главни готвачи и домашни готвачи използват пресни и сушени билки, за да приготвят както сладки, така и солени ястия, вариращи от богати сосове до леки салати и подправени с билки печива. В допълнение към техните кулинарни употреби, лечебните билки и техните ценни етерични масла се разчитат за техните ползи за здравето от Средновековието, вариращи от противовъзпалителни и антивирусни ползи до изчистващи кожата локални сили.


Когато билките са в сезон, радвайте се на рецепти, които включват небесен розмарин, босилек, копър, мента, риган и мащерка. Готвенето с билки не само освобождава страхотни свежи вкусове, но е и здравословно


Тук билките са основна съставка, а не гарнитура. Половин чаша или повече босилек, кориандър, мента или друга прясна билка може да бъде само билет за добавяне на жив вкус към всякакви ястия. От салата от нахут с копър до пухкав фалафел, пълен с кориандър и магданоз до най-освежаващия ментов сладолед.

Разлика между използването на пресни и сушени билки

Пресните билки обикновено се предпочитат пред сушените за кулинарни цели, въпреки че има предимства при използването на сушени билки. Докато пресните билки имат много по-кратък живот, сушените билки могат да запазят вкуса си до шест месеца, когато се съхраняват в херметически затворен контейнер на тъмно място при стайна температура.


Докато сушените билки обикновено се използват по време на процеса на готвеl.

Product Details
ISBN: 9781783571208
ISBN-10: 1783571209
Publisher: Not Avail
Publication Date: February 8th, 2023
Pages: 298
Language: Bulgarian